Hara Fårgård

Kontaktperson: Johan Färnqvist
Telefon: 070-220 09 26
Adress: Hara Byväg 35, 83294 Orrviken
E-post: johan.farnkvist(a)yahoo.se, harafargard(a)yahoo.se

 ur Brobladet nr 12, nov 2015:

IMG_5773Lokal lammproduktion på Hara Fårgård

En gård behöver djur! Så tänkte vi när vi flyttade till Hara för drygt fem år sedan. Får är fantastiskt fina djur i våra ögon och har en underbar flockkänsla. Vi har haft renrasiga gotlandsfår i fem år nu. Lugna och fulla av tillit i och med att de är få och väl omhändertagna hos oss. I vinter står fårhuset tomt för första gången – men vi räknar med att ha får på plats med lamm till våren igen.

Fåren går ute och betar hela sommaren och när frosten kommer ställer vi in dem i fårhuset, där de går på ströbädd. Lammningen sker i april-maj.

Fina får ger fina produkter – och våra lammskinn och fårskinn som bereds på Tranås Skinnberedning är en fin prydnad till hemmet eller uppskattad gåva. Vi kommer att få en leverans av de skinn vi skickat i höst för beredning kring februari. Vi har ull som är tvättad och kardad (av Åddebo Ull) från våra får i tre naturliga färger – ljusgrått, mellangrått och svart. Ullen går utmärkt att spinna garn av eller att tova sittdynor och annat med.

IMG_2497Vi slaktar på hösten hos Hallquist gård i Fåker, och säljer som lammlådor på förbeställning.

Är du intresserad av våra produkter? Maila oss (i väntan på att vi uppdaterar vår hemsida) på harafargard@yahoo.se.

Med vänlig hälsning 

Sofia Nisses och Johan Färnkvist